Bas Bentzon is in 1944 geboren in Rotterdam.

Van jongs af aan was Bas al geïnteresseerd in bloemen, natuur en kunst, kunst in allerlei vormen, zo wilde hij eerst danser of etaleur worden. Als jongetje was hij vooral bezig met creëren en uitdenken van kunst.

Uiteindelijk koos Bas Bentzon na de Mulo, het bloemenvak om hierin zijn creativiteit te kunnen uiten.

Na de opleiding erkend bloemsierkunstenaar is Bas werkzaam geweest in verschillende mooie gespecialiseerde bloemenzaken o.a. in Rotterdam, Harderwijk, Santpoort en Amsterdam.

Op 29 jarige leeftijd begon hij zijn eigen winkel.

Door de ervaring die hij had opgedaan in de verschillende bloemenwinkels wilde hij zich in zijn werk gaan onderscheiden, zijn eigen zaak gaf hem hier de kans toe.

In de loop van de jaren is hij uitgegroeid tot een gerenommeerd en veel gevraagde bloemsierkunstenaar. Zo heeft hij veel opdrachten gekregen voor het maken van bloemstukken en boeketten voor televisieprogramma’s, heeft hij kleding van bloemwerk ontworpen voor spectaculaire mode- en bruidsshows van o.a. Frank Govers, Mary Borsato etc. Ook wordt hij ieder jaar door het hele land gevraagd als rijksgecommitteerde – examinator voor het afnemen van vakdiploma’s bloemsierkunst en is jurylid van Nederlands kampioenschappen bloemschikken.

Tevens heeft Bas 3 jaar de Nederlandse Ambassade in Parijs mee geholpen te decoreren voor de Koninginnedag receptie.

De creativiteit van Bas uit zich ook in zijn vrije tijd, om zijn ideeën en gevoel voor kunst te uiten is hij op 20 jarige leeftijd begonnen met het schrijven van Poëzie. Deze zijn zelfs in 5 bundels gebonden en worden verkocht op kunstmarkten.

Ook schildert hij al zo’n 25 jaar en heeft geëxposeerd o.a. in Leeuwarden, Schiphol, Den Haag, Hilversum, Apeldoorn, Beverwijk, etc.

Om zijn passies samen te brengen zijn de schilderijen ook altijd voorzien van een bijpassend gedicht.

Kortom het werk van Bas Bentzon wordt gecreëerd uit gevoel en passie voor kunst.

Bas aan het woord over zijn werk:

“Ik werk eigenlijk alleen met mijn gevoel, ik ben een mensen mens, laat mijn hart en gevoel op de eerste plaats komen. Ik ben voornamelijk bezig met het creatieve proces en heb gelukkig mijn vrouw die de zakelijke kant van de zaak op zich neemt, zonder haar had ik dit allemaal niet kunnen doen.”